Logen PACOME

Karlslunde

”Vuggen kom før barnet.”
Som gode forældre havde de første brødre i Karlslunde sørget for, at rammerne var perfekte for den lille ny loge, der så dagens lys den 1. december 1973.

Det nedlagte kommunekontor på Karlslunde Landevej var blevet købt og indrettet efter alle kunstens regler af brødre fra nær og fjern. Det var brødre fra logen Mentor, der havde sat sig for, at der skulle startes loge i Køge – bugt området.

Egentlig havde Storlogerådet spurgt logerådet i logen Mentor, som dengang var landets største loge, om man ville hjælpe med at få oprettet en loge på Bornholm. Tanken forekom uigennemførlig, og man enedes om at ”nøjes” med at gå et stykke af vejen – nemlig til Køge eller deromkring. Det blev til Karlslunde, og det blev flot.

21 brødre – hovedsagelig fra logen Mentor – mødtes med Storlogerådet og gæster fra mange af Serapions Ordenens loger til indvielses – og stiftelsesloge på Greve Badehotel. Loge nr. 21 under Serapions – Ordenen i Danmark var en kendsgerning. Den fik i dåben navnet Pacome – opkaldt efter den munk, der i år 322 stiftede de første klostre i ørkenen i Theben – der hvor munken Serapion tilbragte en del af sit liv.

Mødedag:

Tirsdag

kl 19:00


Adresse:


Karlslunde Landevej 24

2960 Karslunde

.