Logen SCT. IB

Roskilde

Det var gode kræfter, der stod sammen, da drømmen om en loge i Roskilde blev realiseret den 3. december 1966.
Det var ikke nogen ny drøm, for allerede i 1943 var der brødre – hvor fra logen Nexus, som forsøgte sig – uden held og igen i 1948 – denne gang var det brødre fra logen Nestor. Denne gang var man rigtig tæt på, – og så glippede det dog igen af ukendte årsager.
Men denne gang – i midten af tresserne – hvor rigtig mange brødre fra Roskilde og omegn var blevet optaget i logen Nexus i Holbæk, vejrede man morgenluft, og på et møde den 20. juni 1966 med 18 tilstedeværende brødre fra logerne Nestor, Mentor, Clementia og Nexus på restaurant Palæcafeen i Roskilde blev Serapionsforeningen for Roskilde stiftet.
I den nye forening mødtes man to tirsdage hver måned. Og der blev arbejdet hårdt på at nå det nødvendige broderantal, således at en rigtig loge kunne stiftes.
Lørdag den 3. december 1966 – kun et lille halvår efter oprettelsen af foreningen – lykkedes det. Et stort og længe næret ønske gik i opfyldelse.
Roskilde logen blev stiftet og fik i dåben navnet Sct. Ib efter patriarken Jacob, – en bibelsk skikkelse, der gennem århundrede har haft en stor betydning for byen Roskilde.

Mødedag:

Mandag

kl 19:00


Adresse:


Klokkervej 4

4000 Roskilde

.